2019. janur 17. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2019     www.bajabela.sulinet.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Iskolánkról Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester

Bélap


E-KRÉTA HELP

Hírek - Információk


VERSENYFELHÍVÁS 2018. janur 09.

Azon bajai, illetve környékbeli iskolákból várjuk intézményenként 2-2 tanuló jelentkezését, amelyekben a nyolcadik évfolyamon B1 szintű nyelvvizsgára való intézményes felkészítés folyik.

A versenyfeladat egy kb. ötperces, szabadon választott témájú (személyes érdeklődésen vagy élményen alapuló), diavetítéssel kísért előadásból, majd a meghívott háromtagú zsűrivel folytatott, az elhangzottakat kiegészítő rövid beszélgetésből (zsűritagonként 1-1 kifejtendő kérdésből) áll.

A verseny célja, hogy azoknak a tanulóknak, akik a fent említett vizsga szóbeli részén az egyes iskolákban a legeredményesebbnek bizonyultak, újabb lehetőséget adjunk a felkészülés során megszerzett kompetenciáik alkalmazására, és tudásuk más iskolák legjobbjaival való összemérésére, valamint szeretnénk egy kicsit tágabb körben is elismerni és jutalmazni azt a teljesítményt, hogy a jelentkezőknek már 14-15 évesen sikerült erre a már igényesnek nevezhető nyelvi szintre eljutniuk a német nyelv elsajátításában. Ezen kívül szeretettel várjuk a versenyzők felkészítő tanárait, illetve iskolánként 2-2 hetedik osztályos tanulót a közönség soraiba, ezzel is ösztönzést és ötleteket adva a további felkészítő munkához.A verseny időpontja: 2018. április 24. (kedd) 14 óra
Helyszíne: Bajai III. Béla Gimnázium ( Baja, Szent Imre tér 5.)

Jelentkezési határidők:
Visszajelzés az iskola részvételi szándékáról: 2018. 03. 14-ig
Végleges jelentkezés a mellékelt jelentkezési lapon: 2018. 04. 17-ig


A jelentkezéseket és a prezentáció vetítendő anyagát a következő e-mail címre várjuk:
titkar@bajabela.hu


A helyszínre érkezést kérjük 13.30 és 13.45 között időzíteni, hogy pontosan tudjunk kezdeni!
További információért Balykó Noémi tanárnőhöz lehet bátran fordulni.

Reméljük, hogy sikerült felkelteni érdeklődésüket, és számíthatunk versenyzőik megjelenésére. A felkészüléshez jó munkát kívánunk!

A Bajai III. Béla Gimnázium
német nyelvi munkaközössége


A felhívás német nyelvű változata itt érhető el.